USPEŠNI UPRKOS RAZLIKAMA: U okviru kampanje „Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet“, otvorena izložba u Novom Sadu

Lj. P.

17. 10. 2020. u 22:45

NA platou ispred SPENSA u Novom Sadu, danas je otvorena izložba u okviru kampanje „Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet“ Na panoima, fotografijom sa tekstom o životu i njihovim uspesima, predstavljeno je 14 osoba iz Srbije.

УСПЕШНИ УПРКОС РАЗЛИКАМА: У оквиру кампање „Особе са инвалидитетом које су мењале свет“, отворена изложба у Новом Саду

Foto: Lj. P.

Cilj kampanje „Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju“ je da podigne svest društvene zajednice i prevazilaženje predrasuda prema osobama sa invaliditetom.

Ivana Rajinac, koordinatorka projekta kazala je da su pre Novog Sada, koji je četvrti grad u kojem je organizovana ova izložba, mogli da je vide u Čačku, Požarevcu i Vrbasu, i da će posle Novog Sada gostovati u Šapcu, Beogradu i Baču.

- Prošle godine smo krenuli da predstavljamo invalide iz celog sveta, a ove sa Ministarstvo za rad i, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, nastavljamo projekat i predstavljamo osobe sa invaliditetom iz Srbije – istakla je Rajinac. - Pokazuju da uprkos razlikama, mogu da budu uspešni.

Foto: Lj. P.

Po rečima Aleksandra Plavšića, psihologa, cilj izložbe je da se predstave priče osoba sa invaliditetom, koje govore o tome koliko oni imaju snage da sve prevaziđu i da budu uspešni u onome što rade.

Novosađanka Vesna Plavšić (33), uprkos što živi sa posledicama cerebralne paralize od rođenja, diplomirala je defektologiju i uskoro će steći i diplomu mastera, kaže da je predstavljanje osoba sa invaliditetom jako značajno jer na taj način žele da postanu vidljivi, i da ljude upoznaju sa svojim potrebama.

Foto: Lj. P.

- Živimo jedan isti život, ali na drugačiji način – poručila je ova mlada žena.

Posetioci će u Novom Sadu izložbu moći da pogledaju i naredne nedelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!