SRPSKI MED CENE KUPCI U EU: U Loznici u toku sajam pčelarskih proizvoda, izborili se za tržište

V. Mitrić

26. 09. 2020. u 08:46

U LOZNICI je u toku Sajam meda, koji je okupio pedesetak izlagača iz zemlje, Republike Srpske i Federacije BiH, koji, tradicionalno već, u gradu na Štiri, ne samo što predstavljaju med i druge proizvode od pčela, već razmenjuju znanja i iskustva u radu.

СРПСКИ МЕД ЦЕНЕ КУПЦИ У ЕУ: У Лозници у току сајам пчеларских производа, изборили се за тржиште

Foto: V. Mitrić

Loznički pčelari pridržavaju se najviših aršina tog posla, koji važim ne samo za Srbiju i region, već za najrazvijenije zemlje Evropske unije. Po svim kriterijuma vade med i spremaju ga za tržište.

Kako kaže Branko Maletić, čuveni pčelar iz varošice Draginac, kod Loznice, rodom iz Azbukovice, kvalitete ovdašnjih proizvođača meda i te kako su primetili kupci iz Evropske unije. Zato je, prema njegovim rečima, cena meda za izvoz dostigla iznos od 6,2 evra.

- Zapakujemo med u burad i imamo tu cenu, koja je jako dobra, ali je, ove sezone, malo meda, jedva trećina od prošlogodišnje proizvodnje – kaže Maletić.

Foto: V. Mitrić

– Naše je da radimo, a daće Bog da naredna sezona bude bolja u ovom pogledu što ne zavisi od nas, već od prirodnih uslova. Bitno je da smo se izborili za svoje mesto u EU i da to održavamo valjano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju