VATROGASCI SU RAZVALILI VRATA, ONA JE BILA U ROPCU I PROZBORILA JE "UMIREM, POZDRAVI NAŠE": Dramatični detalji spasavanja otrovane Užičanke!

N. JANKOVIĆ

11. 09. 2020. u 09:00

UŽIČANKA Tijana Gerovasilis (45), taksistkinja iz Užica sa diplomom beogradskog Filozofskog fakulteta, heroj je grada na Đetinji: ona je u utorak po podne spasla komšinicu M. V. (69) koja se otrovala pečurkama, nakon što je čula tihe vapaje iz stana u kome je nesrećna žena bila zaključana.

ВАТРОГАСЦИ СУ РАЗВАЛИЛИ ВРАТА, ОНА ЈЕ БИЛА У РОПЦУ И ПРОЗБОРИЛА ЈЕ УМИРЕМ, ПОЗДРАВИ НАШЕ: Драматични детаљи спасавања отроване Ужичанке!

Foto: Privatna arhiva

Profesorka srpskog jezika na, verujemo, privremenom radu u taksi udruženju, tog dana je sa drugaricom Marinom Stanić, oko 15 časova napravila pauzu da bi otišla do svog stana.

- Dok sam ispraćala drugaricu iz stana, začule smo neobičan zvuk. Mislile smo da je reč o bebi koja plače, ali da nešto "ne štima" shvatile smo kada smo utvrdile da zvuk dopire iz stana u kom sama živi starija komšinica. Zvuk je bio užasan - kaže Tijana. - Pokušale smo da uđemo u stan, ali je bio zaključan. Dozivale smo ženu, govorile da nekako dođe do vrata i otključa, ali su jedini odgovor bili tupi udarci i prigušeni vrisak.

ZBRINUTA U BOLNICI

M. V., saznajemo, često odlazi na Jelovu goru gde bere pečurke. Ovaj put, umesto takozvane dvojnice, najverovatnije je ubrala otrovnu ludaru. Žena je zbrinuta na Odeljenju intenzivne nege u užičkoj Opštoj bolnici. Dan kasnije, njeno stanje se poboljšalo, nakon čega je prebačena na Infektivno odeljenje.

Zatim su Tijana i Marina krenule od stana do stana, tražeći pomoć, ali nikoga nisu zatekle kod kuće. Panično su pokušavale da pozovu policiju, Hitnu pomoć i vatrogasce.

- Samrtnički vapaj se i dalje čuo iz stana, tada se pojavila jedna komšinica i pozvala vatrogasce. Nekoliko minuta kasnije oni su se pojavili i razvalili vrata - dodaje Tijana. - Žena je ležala zgrčena na podu. Stigla je hitna pomoć, a zatim i brat ove žene. Sve što je uspela da prozbori, bilo je: Umirem, pozdravi naše...

Ovaj događaj usmerio je pažnju na Tijanu Gerovasilis, profesorku srpskog jezika, koja godinama unazad ne može da nađe posao u svojoj struci. Umesto da se bavi životnim pozivom, ova samohrana majka svog sina, devetogodišnjeg Luku, izdržava vozeći taksi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju