OČEVICI O EKSPLOZIJI U KLADOVU: Jaka detonacija zatresla ceo grad, čula se sirena, bilo je strašno! (VIDEO)

S.M.J.

23. 08. 2020. u 21:42

U ĆEVABDžINICI na Zelenoj pijaci u Kladovu večeras su, oko 20 časova, prema prvim nezvaničnim podacima, eksplodirale plinske boce.

OЧЕВИЦИ О ЕКСПЛОЗИЈИ У КЛАДОВУ: Јака детонација затресла цео град, чула се сирена, било је страшно! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Iako je grad ovih letnjih dana prepun turista, a u večernjim satima i šetačima, prava je sreća da u eksploziji plinskih boci nije niko stradao.

Ovaj lokal nalazi se u neposrednoj blizini centra Kladova i zdravstvene ustanove na samom ulazu u zelenu pijacu i za sada nije poznato da li je u to vreme radio.

Očevici navode da se najpre video gust crn dim koji je kuljao iz tog pravca, a zatim bljesak.

- Detonacija je bila jaka. Čitavo Kladovo se zatreslo. Na grad se spustio gust dim. Bilo je strašno. Čule su se sirene, a zatim se u razmaku od par do desetak minuta začulo još nekoliko detonacija, jednako jakih kao i prva – navode očevici.

Bez električne energije nakratko su ostali stanari okolnih stambenih zgrada, ali je snabdevanje električnom energijom vrlo brzo uspostavljeno.

Na lice mesta odmah su se uputile ekipe Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Kladovu koji gase požar. nadležni su odmah onemogućili pristup znatiželjnicima sa namerom da se utvrdi postoji li opasnost od naknadnih eksplozija. Prema prvim pokazateljima eksplodirale su dve do četiri boce. Nakon što vatra bude ugašena očekuje se da istraga pokaže šta je uzrok ovog incidenta i kolika je materijalna šteta eksplozijom plinskih boca pričinjena i ovom objektu, a eventualno i okolnima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAJAM CVEĆA I MEDA: Susret izlagača i posetilaca na trgu u Leskovcu