ŠUMARI STREPE ZA EGZISTENCIJU: Grupa zaposlenih u Kuršumlijskom ŠG "Toplica" nezadovoljna zbog smene direktora

Dragana ZEČEVIĆ

04. 08. 2020. u 06:37

GRUPA zaposlenih u šumskom gazdinstvu "Toplica" iz Kuršumlije, koje je kao deo JP "Srbijašume" nadležno još i za Prokuplje i Blace - zbog razrešenja dužnosti dosadašnjeg direktora Nebojše Mihovilovića - uputila je otvoreno pismo, zapravo peticiju generalnom direktoru, Nadzornom odboru, Sindikatu i predsedniku Komore inženjera šumarstva Srbije.

ШУМАРИ СТРЕПЕ ЗА ЕГЗИСТЕНЦИЈУ: Група запослених у Куршумлијском ШГ Топлица незадовољна због смене директора

Tanjug

- Do početka prethodnog meseca, sa njim na čelu, naše gazdinstvo je finansijski bilo na zadovoljavajućem nivou, što nam je omogućilo redovne zarade i pružalo osećaj sigurnosti - ističe se u pomenutom otvorenom pismu, uz navode da je smena rukovodstva "izvedena širenjem netačnih tvrdnji o njihovom radu, u vreme pandemije".

Ilustrujući dobre rezultate čak i prekovremenog rada, zabrinuti ljudi ističu podatak da je u prvoj polovini godine dobit preduzeća iznosila osam miliona dinara.
- Tokom proteklih 15 godina, koliko su firmu vodili direktor Mihovilović i njegov takođe smenjeni zamenik Dragan Ašović, imali smo redovne plate, obnovljen je vozni park i gazdinstvo je značajno unapređeno - tvrdi jedan od šumara Milan Biočanin, uz objašnjenje da je razlog za smenu bio to što je jedan od kolega generalnom direktoru JP "Srbijašume" lažno prikazao kamione i mašine u vlasništvu jednog od kuršumlijskih privatnika kao da pripadaju Mihoviloviću i Ašoviću.
Potpisnici peticije ističu i to da su se, zbog doskorašnjih plata "u dan", mnogi ohrabrili i uzeli kredite, a sada strahuju za egzistenciju...
Novoimenovani direktor ŠG "Toplica" Dobrica Milisavljević kaže da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali tvrdi da je zebnja neosnovana.
- Razgovarao sam sa potpisnicima peticije i siguran sam da će mnogi posle toga odustati od bunta, jer smo dobro započeli rad - tvrdi Milisavljević, ne želeći da komentariše optužbe na račun prethodnog rukovodstva.
Istovremeno, u JP "Srbijašume" ističu stav da je "svaka smena koju je naložio v.d. direktora Igor Braunović dovela samo do uspešnijeg poslovanja i znatno boljih rezultata".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)