Nestašica testova u Užicu u kom stalno raste broj obolelih od kovida 19

Novosti Online / N.J.

30. 06. 2020. u 15:36

Užice beleži nagli rast broja obolelih od virusa kovid 19, potvrđeno je još 27 novih slučajeva u gradu i 48 u okrugu, a najveći grad zapadne Srbije suočava se sa nedostatkom testova kojih u gradu na Đetinji nema od 29. juna. Dopremanje nove količine očekuje se do kraja ove nedelje. Prema rečima direktora Zdravstvenog centra Užice dr Miloša Božovića, svakodnevno se u ovdašnjoj bolnici i drugim stacionarnim jedinicama na lečenju zadržava oko 20 novih pacijenata.

Несташица тестова у Ужицу у ком стално расте број оболелих од ковида 19

Foto: Depositphotos

-Na Infektivnom odeljenju ostaju pacijenti sa upalom pluća, oni primaju terapiju dk čekaju rezultate testova - rekao je Božović potvrdivši navode "Novosti" da obolelih medicinara ipak ima - Imamo 12 obolelih medicinara, ali se niko nije razboleo zbog nedostatka zaštitne opreme.

Među zaraženima je više mladih ljudi nego ranije, a to se objašnjava kao "posledica druženja i noćnih izlazaka" u kafiće i klubove.

Deo obolelih ostaje na lečenju u Užicu, a između 25 i 30 pacijenata je u prethodnom periodu prebačeno na lečenje u Beograd i u druge gradove.

Nagli porast novoobolelih beleži se od 19. juna, od kada je prema do sada objavljenim statistikama, kovid 19 potvrđen kod 82 osobe. Redovi ispred kovid ambulante se ne smanjuju, svakodnevno bude pregledano između 150 i 200 građana.

Na teritoriji Zlatiborkog okruga do sada je od posledica korone preminulo 17 osoba.

Od utorka na snazi su pojačane mere zaštite: obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i na pijaci, ugostitelji zatvaraju lokale do 22 časa, zabranjene su proslave,

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)