Šumadijski okrug: Za 2 dana 89 novozaraženih, u Kragujevcu 78

Tanjug

30. 06. 2020. u 10:55

U Kragujevcu je za dva dana registrovano 78 pozitivnih na virus korona, dok je u Šumadijskom okrugu ukupno u nedelju i ponedeljak zabeleženo novih 89 slučajeva, saopštio je danas Dragan Vasiljević, direktor Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu.

Шумадијски округ: За 2 дана 89 новозаражених, у Крагујевцу 78

Foto: M. Luković

Osim u Kragujevcu, u Šumadijskom okrugu, novi pozitivni slučajevi na virus korona zabeleženi su u Aranđelovcu i Topoli po jedan, Rači pet, Knić četiri.

Od početka epidemije u Šumadijskom okrugu do sada je registrovano ukupno 387 pozitivnih na Covid 19, od čega u Kragujevcu 300, Aranđelovcu 31, Topoli 11, Rači 19, Kniću 15, Batočini devet, Lapovu dva.

U kućnoj izolaciji u ovom trenutku u Šumadijskom okrugu ukupno je 382 osobe, od čega 267 u Kragujevcu, Aranđelovcu 26, Topoli 17, Rači 28, Batočini 18, Lapovu sedam, Kniću 19.

Broj hospitalizovanih pacijenata u Kliničkom centru Kragujevac, na dan 28. jun je 53, od čega je na respiratoru sedam osoba.

Vasiljević u saopštenju ukazuje na to da se, nažalost, u Šumadijskom okrugu virus korona vratio i podseća da je potrebno poštovati mere i sve preporuke kako bi se sprečilo širenje Covid-a 19.

Kako kaže, u zatvorenom prostoru potrebno je nošenje maski, rukavica i česta dezinfekcija ruku sa alkoholom i distanca od dva metra, dok na otvorenom je potrebno održavati distancu od dva metra, vršiti česta dezinfekcija ruku i ne pipati rukama lice, oči, nos, dok se ne dezinfikuju ruke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri