Lekari u Kragujevcu napravili čudo: Pacijentu iz Jagodine za noć spasili otkinutu šaku

Novosti online

20. 06. 2020. u 12:23

Pacijent S. M. uspešno je podneo operaciju i u stabilnom je zdravstvenom stanju

Лекари у Крагујевцу направили чудо: Пацијенту из Јагодине за ноћ спасили откинуту шаку

Foto: Depozit

Nakon petočasovne operacije ekipe hirurga kragujevačkog Kliničkog centra, na čelu sa prim. dr Goranom Azanjcem, pacijentu S. M. iz Jagodine spasena je otkinuta šaka.

- Nakon poziva kolege ortopeda iz jagodinske bolnice, koji me je obavestio da nisu u mogućnosti da obave kompleksnu hiruršku intervenciju kod teško povređenog pacijenta S. M, dogovorili smo da se pacijent transportuje u Klinički centar Kragujevac. Kada smo, po prijemu pacijenta, ustanovili o kakvoj se povredi radi, odmah smo pristupili pripremi za operativni zahvat - navodi prim. dr Goran Azanjac, direktor Centra za plastičnu hirurgiju Kliničkog centra Kragujevac, piše portal Info KG.

Ekipa lekara, koju su činili vaskularni hirurzi Saša Sretenović i Dragan Knežević, ortoped Srđan Vlajović, specijalizant plastične hirurgije Marko Jovanović i anesteziolog Aleksandra Grujović, uspešno je sanirala povredu povezivanjem krvnih sudova, nerava, tetiva, mišića i kosti. Na taj način, naši lekari su spasili levu šaku pacijenta, koja je u teškoj povredi bila gotovo potpuno amputirana.

- Iako u uslovima epidemije korona virusa, sve naše službe su funkcionisale odlično i zato se zahvaljujem svim instrumentarima i tehničarima Operacionog centra i Centra za urgentnu medicinu koji su učestvovali u zbrinjavanju povređenog pacijenta. Svi se nadamo uspešnom oporavku pacijenta sa što manje postoperativnih komplikacija - dodao je prim. dr Goran Azanjac.

Pacijent S. M. uspešno je podneo operaciju, u stabilnom je zdravstvenom stanju i na lečenju je u Centru za plastičnu hirurgiju Kliničkog centra Kragujevac.


(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)