BAHATOŠĆU UGROŽAVAJU ŽIVOTE: Signalni portali na mostovima kod Kraljeva na meti neodgovornih građana (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

12. 06. 2024. u 12:14

Za minule tri godine portali sa signalizacijom o visinskom i dozvoljenom opterećenju vozila na mostovima preko Zapadne Morave u okolini Kraljeva, na lokalnim putevima Grdica—Oplanići i Adarni—Popovići, nekoliko puta su se našli na meti bahatih i neodgovornih građana.

БАХАТОШЋУ УГРОЖАВАЈУ ЖИВОТЕ: Сигнални портали на мостовима код Краљева на мети неодговорних грађана (ФОТО)

G.Šljivić (arhiva)

Tako su i nedavno, za sada nepoznati počinioci potpuno demontirali i uklonili portale na pomenutim mostovima, pa prolazak ovim ćuprijama predstavlja bezbednosni rizik, naročito za teretna vozila.

- Ovo je već četvrti ili peti put da radimo na postavljanju novih portala, što uopšte nije jeftino. Ograničenje mora da postoji kako ne bi došlo do preopterećenja konstrukcije i eventualne situacije da se, neko ko ne zna, sa velikim teretom upusti u prelazak mostova – kaže Mirko Vuković iz JKP „Putevi u Kraljevu“.

G.Šljivić (arhiva)

 

Portali za ograničenje nosivosti na ovim mostovima, inače, postavljeni su nakon njihove rekonstrukcije i to na osnovu ekspertize stručnjaka sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu, a kako ističu ovdašnji „putari“, izrada jednog, sa svim pratećim troškovima i montažom, košta više od 200.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?