POTPISANI UGOVORI: Opština Kladovo sa 5,2 miliona sufinansira 27 udruženja

S. M. J.

21. 05. 2023. u 21:17

U Kladovu su potpisani ugovori o sufinansiranju projekata udruženja građana iz budžeta Opštine Kladovo. Sa 5,2 miliona dinara sufinansiraju se projekti 27 udruženja.

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ: Општина Kладово са 5,2 милиона суфинансира 27 удружења

Foto: Opština Kladovo

Iz budžeta Opštine Kladovo izdvojeno je 5,2 miliona dinara za sufinansiranje projekata udruženja građana u okviru četiri oblasti. Za zaštitu životne sredine sredstva je dobilo pet udruženja, za socijalnu i dečju zaštitu devet udruženja, za razvoj kulture i informisanja 12 udruženja i jedno za delovanje u vanrednim situacijama.

- Opština Kladovo će uvek pomagati udruženja građana kako bi oni ostvarili svoje ciljeve. Upućujem molbu udruženjima da aktivno učestvuju ne samo oko budžeta udruženja, već da se kao i svi ostali građani, u što većem broju, uključe i u kreiranje lokalnog budžeta. Na taj način svi možemo da damo doprinos da naše Kladovo bude još bolje i lepše mesto za život -  rekao je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predstavnici udruženja, Saša Nikolić, predsednik opštine i Mina Novaković, predsednik Komisije za sprovođenje postupka za dodelu sredstava iz budžeta za podsticanje programa i projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja građana.

Ove godine za sredstva koja su opredeljena za sufinansiranje projekata udruženja konkurisalo je 27 organizacija i društava i sva su dobila sredstva u visini od 30.000 do 768.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a