KRAJ LISTAMA ČEKANJA: Požarevac daje za vrtiće 520 miliona

D. NOVKOVIĆ

09. 05. 2023. u 13:28

ZA funkcionisanje 11 dečjih vrtića predškolske ustanove "Ljubica Vrebalov", lokalna samouprava je ove godine opredelila 520 miliona dinara.

КРАЈ ЛИСТАМА ЧЕКАЊА:  Пожаревац даје за вртиће 520 милиона

Gradska uprava u Požarevcu

Osim novca za redovno funkcionisanje - budžetska sredstva namenjena su i investicionim projektima. Lane su, tako, za 26 miliona dinara, obnovljena tri požarevačka vrtića.

U objektu "Pčelica" obavljene su sanacija i adaptacija mokrih čvorova, kupljene su profesionalne mašine za pranje posuđa i nabavljeni klima-uređaji. U "Bubamari" su postavljene izolacija, fasada i nova stolarija, a "Leptirić" je dobio novi krov i nadstrešnicu, uz čišćenje mazuta iz podruma i izradu drvenog mobilijara u dvorištu.

- Osim finansiranja rada i uređenja objekata, kroz partnerstvo sa privatnim vrtićima, tokom protekle dve godine otvoreno je oko 400 novih mesta, ukinute su liste čekanja i zbrinuto je svako dete u Požarevcu. Štaviše, danas su u privatnim vrtićima, od 402 mesta, popunjena 302, što znači da ima mesta za još 100 mališana - ističe gradonačelnik Saša Pavlović.

Cena

SMEŠTAJ dece u 11 gradskih i pet privatnih vrtića lokalna samouprava subvencioniše sa 80 odsto od ekonomske cene usluge boravka. Roditelji, tako, plaćaju samo petinu cene, odnosno 3.800 dinara mesečno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VELIKI DOGAĐAJ U VRANJU: Uručivanje boračkih legitimacija