OBELEŽEN VAŽAN JUBILEJ VRŠAČKE ORTOPEDIJE: Dr Ivan Ivanović - Ugrađujemo najsavremenije implantate, ne zaostajemo za beogradskim klinikama

28. 03. 2023. u 13:40

ODELjENjE ortopedije i traumatologije Opšte bolnice Vršac obeležilo je veliki jubilej – 35 godina rada kao zasebne službe.

ОБЕЛЕЖЕН ВАЖАН ЈУБИЛЕЈ ВРШАЧКЕ ОРТОПЕДИЈЕ: Др Иван Ивановић - Уграђујемо најсавременије имплантате, не заостајемо за београдским клиникама

Foto: J. J. B.

Tim povodom je organizovana svečanost, kojoj su prisustvovali zaposleni, predstavnici lokalne samouprave, kao i brojni vršački privrednici, koji svojim donacijama godinama pomažu rad vršačke bolnice.

-Ortopedija je hirurška grana medicine, koja, može se reći, najbrže napreduje zahvaljujući razvoju industrije implantata i osteosintetskih materijala. Mi možemo da se pohvalimo da naša bolnica nabavlja najsavremenije materijale renomiranih svetskih proizvođača i da ni najmanje ne odstupamo od standarda koje pružaju mnogo veće ustanove od naše, poput kliničkih centara u Beogradu i Novom Sadu – poručio je direktor Opšte bolnice Vršac dr Ivan Ivanović, inače ugledni vršački ortoped.

Svečanosti je prisustvovala i gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, koja je najavila da će bolnica u narednom peridu dobiti potpuno novo ruho.

-Intenzivno radimo na završetku projekta rekonstrukcije Opšte bolnice Vršac, koji, zapravo, predstavlja izgradnju jedne potpuno nove bolnice. Očekujemo da ćemo u toku maja ili juna ove godine dobiti građevinsku dozvolu, što je karta sa kojom možemo da tražimo način kako da te radove finansiramo – istakla je gradonačelnica.

Foto: Grad Vršac

Dr Ivan Ivanović

 

Odeljenje ortopedije u Vršcu je, inače, isprva funkcionisalo u sastavu Opšte hirurgije, a kao zasebna služba je izdvojeno davne 1988. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest