DECENIJU I PO SA ČITAOCIMA: Jubilej "Lozničkih novosti"

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

27. 03. 2023. u 19:32

ČUVAJUĆI lični i obraz esnafa, pre tačno 15 godina, pošto je njihova dotadašnja informativna kuća RTV „Podrinje“ ekspresno privatizovana, najbolji ovdašnji novinari osnovali su nedeljnik "Lozničke novosti“.

ДЕЦЕНИЈУ И ПО СА ЧИТАОЦИМА: Јубилеј Лозничких новости

foto V Mitrić

U Vukovom domu kulture svečano je obeležen 15. rođendan tog lista, koji je nastankom i postojanjem unapredio medijsku sliku u Vukovom kraju i susednim opštinama.

Prolazeći, kako se to kaže, „i sodomu i godomu“ uspeli su da ostanu i opstanu, da budu postojani, verni svojoj, kako kažu, „svetoj profesiji“ sve ove godine i da doguraju skoro do 800-tog broja, koji se pojavljuje svakog petka. Sve ranije novine, i kad su bila „srećna vremena“ nisu trajala ni blizu od „Jadra“ do „Lozničkih novosti“, koje su ugašene kad su postale najbolje!?

-“Lozničke novosti“ pokrenuli smo Zorica Višnjić, Vladimir Stanimirović i Pero Višnjić, a pridružili su nam se Verica Mićić, Saša Trifunović, Slobodan Pajić, Dušan Jošić, Nebojša Trifunović i Jovo Mihajlović -kaže Vladimir Stanimirović, direktor lista. - Kada je izašao naš prvi broj, poželeli smo da bude i hikhaditi, što je delovalo prilično maštovito, a, evo, sada je to sasvim realno. Nažalost, sa nama nisu više Zorica Višnjić, suvlasnica i glavna i odgovorna urednica, i Dušan Jošić koji je radio prelom novina, a po potrebi i pisao neki tekst. Uspomenu na njih čuvamo, a sa svakim novim brojem podsećamo na te divne ljude, naše prijatelje i kolege, nastavljajući dalje zbog njih, nas i naših čitalaca. LN će nastaviti da rade kao što su i do sada radile, da prate dešavanja u Loznici, ali i Krupnju, Malom Zvorniku i Ljuboviji. Nadam se da će nas čitaoci podržavati kao što su to činili i do sada.

Glavni i odgovorni urednik Saša Trifunović izjavio je da su LN od prvog broja izabrale "makadamski umesto auto-puta’’, sa mnogo neravnina, krivina, uspona i nizbrdica, i do danas ostale na njemu težeći da što bolje rade svoj posao.

– Rešeni smo da i dalje izveštavamo objektivno. Od početka se trudimo da budemo mesto gde će čitaoci dobiti pravovremene i tačne informacije. Cilj nam je da radimo kao i do sada, otvoreni smo za sve, pratimo sve događaje važne za našu sredinu i nastojimo da budemo profesionalni. Idemo dalje, od petka do petka, stalno zagledani unapred jer kad u sredu završimo jedan broj, već planiramo sledeći – poručio je Trifunović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri