"SITNICE KOJE ŽIVOT ZNAČE“ U UBEDLJIVOM VOĐSTVU: Peto festivalsko veče Dana komedije u Jagodini (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

25. 03. 2023. u 14:06

PETE festivalske večeri na Danima komedije u Jagodini odigrana je predstava "Sitnice koje život znače" i po mišljenju publike dobila je ocenu 4,81.

СИТНИЦЕ КОЈЕ ЖИВОТ ЗНАЧЕ“ У УБЕДЉИВОМ ВОЂСТВУ: Пето фестивалско вече Дана комедије у Јагодини (ФОТО)

Foto:Viktor Stojanović

Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Beograd, BEORT-a i Centra za kulturu Tivat. Reditelj Andrej Nosov kaže da je „možda najuzbudljivija stvar iza ovog pozorišnog procesa ideja da je život obična stvar, i da su izbori koje moramo da pravimo takođe obični“ i dodaje:

- Samo mi neobično gnjavimo sa strahovima, kalkulacijama i idejama o tome kako će nas ostatak sveta videti. Tu negde, oko svih nas, sa nama žive ljudi koji se, kao i mi, plaše da priznaju da je razumevanje zaista ponekad sasvim dovoljno da se preživi.

Druga po broju glasova publike, 4,57, za sada je predstava „Tatrif“ Narodnog pozorišta iz Sombora u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada i u režiji Igora Vuk Torbice. Sa 4,56 sledi „Ubistvo u Orijent ekspresu“ Pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda u režiji Darijana Mihajlovića, „Ibi the great”, predstava Narodnog pozorišta Sombor u režiji Andraša Urbana, dobila je 4,02.

Najmanje glasova, 3,65, osvojila je predstava „Čista kuća“ Ateljea 212 u režiji Andreja Pjevića.

Večeras će se glumci Narodnog pozorišta Niš Jagodincima predstaviti komadom „Neki to vole vruće“, po motivima istoimenog filma i u režiji Aleksandra Marinkovića. Crnogorsko narodno pozorište u nedelju će odigrati predstavu „Bladi mun“ u režiji Ane Đorđević, a poslednje takmičarske festivalske večeri nastupiće Regionalno pozorište iz Novog Pazara s predstavom „Terapija“ u režiji Olivere Đorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)