U NEGOTINU OBELEŽENA 24. GODIŠNJICA NATO AGRESIJE: Počast herojima sa Košara, Podujeva, Glogovca, Kozjana...

S. M. J.

24. 03. 2023. u 13:58

OPŠTINSKI odbor SUBNOR-a obeležio je u Negotinu 24. godišnjicu od početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

У НЕГОТИНУ ОБЕЛЕЖЕНА 24. ГОДИШЊИЦА НАТО АГРЕСИЈЕ: Почаст херојима са Кошара, Подујева, Глоговца, Козјана...

Foto: S.M.Jovanović

Delegacije Opštine Negotin, boračkih organizacija i porodice poginulih polaganjem cveća i venaca na Spomenik palim borcima od 1991- 1999. godine u Negotinu obeležili su 24. godišnjicu od početka agresije na SR Jugoslaviju i poručili da se zločini 19 zemalja Alijanse ne smeju zaboraviti.

Foto: S.M.Jovanović

Dragoljub Ristić, predsednik SUBNOR-a Negotin: Da se ne zaboravi

-Mnogi domaći i strani stručnjaci složili su se da je na teritoriji tadašnje Jugoslavije definitivno počinjen ekocid i da je sproveden eksperiment uživo budući da je korišćeno zabranjeno oružje, gađane su fabrike, uništavana industrija, infrastruktura, zaštićena područja prirode. Pančevo, Novi Sad, Kragujevac, Bor, Niš i Beograd su postali prave crne ekološke tačke, a posledice NATO dejstava u njima biće otklanjane još dugo - Dragoslav Ristić, predsednik OO SUBNOR Negotin.

Foto: S.M.Jovanović

Miroslava Petrikić, majka poginulog Branka odaje počast sinu i drugovima

Počast svom sinu odala je i Miroslava Petrikić, majka  Branka Petrikića iz Negotina koji je život izgubio 29. maja  1999. godine, u rejonu sela Opljate u blizini manastira Visoki Dečani. Prisutni, među kojima i Oliver Lekić iz Štubika, junak sa Košara, koji je kao devetnaestogodišnji vojnik  te 1999. u rejonu Rase na Košarama zadobio trostruke rane, od čijih se posledica jedva oporavio, odali su počast i Nenadu Barbuloviću, Oliveru Tariciću, Radetu Jovanoviću, ali i Draganu Petroviću, Draganu Daničiću, Đorđu Nikoliću, Srbi Milosavljeviću, Dragiši Nikiću, Dragoslavu Milosavljeviću, Goranu Radovanoviću, Draganu Grebliću, Marinku Knezoviću, Marku  Bradari, Lazaru Simiću, koji su pali na braniku otadžbine na Košarama, u Podujevu, Kozjanu, Glogovcu, Vukovaru, Benkovcu…

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista