RŠUMOVIĆ PEVAO SA MALIM NIŠLIJAMA: Počeo 14. Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu

J. Ć.

21. 03. 2023. u 20:20

DEČIJI pisac Ljubivoje Ršumović otvorio je, uz dečiju himnu "Deca su ukras sveta" koju je otpevao zajedno sa osnovcima, 14. Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Nišu. 

РШУМОВИЋ ПЕВАО СА МАЛИМ НИШЛИЈАМА: Почео 14. Фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу

Foto: Opština Medijana

Više od 700 dečjih radova iz cele Srbije i okolnih zemalja stiglo je na konkurs. Festival se organizuje 14. put, a deci su se obratili najpoznatiji stvaraoci za decu na čelu sa Ljubivojem Ršumovićem.

Uoči otvaranja tradicionalnog festivala dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić i Ljubivoje Ršumović ispred “Ršum fondacije” potpisali su protokol o saradnji. 

Pozdravljajući goste, predsednik Kocić je podsetio, da je ovaj Festival još jedna u nizu manifestacija, koje opština posvećuje najmlađima, a da je njegova ideja da objedinjuje ljude dobrih misli, koji će zajedno sa decom sačuvati radost detinjstva.

- Naša uloga je da tu radost negujemo, umnožavamo, kako bi trajala i kako bi naša deca, neki novi ljudi, koji rastu uz nas, izrasli u srećne i dobre ljude - istakao je Kocić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati