RADOVI OD SUBOTICE DO KOVAČICE: Novi investicioni ciklus u Vojvodini vredan je šest milijardi dinara

J. S.

22. 03. 2023. u 12:44

ZA realizaciju 37 novih projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja, zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, zdravstvene zaštite i razvoja sporta u AP Vojvodini, Pokrajinska vlada izdvojila je gotovo šest milijardi dinara.Predstavnicima lokalnih samouprava predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović juče je u Novom Sadu uručio ugovore.

РАДОВИ ОД СУБОТИЦЕ ДО КОВАЧИЦЕ: Нови инвестициони циклус у Војводини вредан је шест милијарди динара

Pokrajinska vlada

Osim Subotice, na čijoj će teritoriji biti rekonstruisano osamnaest ulica, za šta je izdvojeno 250 miliona dinara, obezbeđena su sredstva i za nastavak rekonstrukcije puta od Kupusine ka Bačkom Monoštoru na teritoriji grada Sombora, za izgradnju mosta u Čoki, kao i za rekonstrukciju saobraćajne infrastrukture u Pančevu, Apatinu, Rumi, Novom Bečeju, Baču, Beočinu, Temerinu, Bačkom Petrovcu, Žablju, Inđiji, Žitištu, Pećincima, Plandištu, Kovinu, Senti, Alibunaru, Opovu, Sečnju, Novoj Crnji, Titelu, Vršcu i Kovačici.

Za projekte u opštini Irig izdvojena su znatna finansijska sredstva – 378 miliona dinara za rehabilitaciju kolovoza u Velikoj Remeti, Vrdniku, Jasku, Rivici i Irigu.U Pančevu će početi kompletna rekonstrukcija ulica Dimitrija Tucovića i Kneza Mihajla Obrenovića, a to je važno, kako je naveo predsednik, zbog povezivanja sa severnom industrijskom zonom, koja predstavlja glavnu razvojnu polugu Pančeva, gde, uz pomoć Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i lokalne samouprave, već uspešno posluju brojne kompanije, koje zapošljavaju veliki broj ljudi.

ZDRAVSTVO U ŠAJKAŠU

U Pančevu će biti realizovan projekat izgradnje kanalizacione mreže, koja će omogućiti priključenje oko 300 domaćinstava u naselju Karaula, a u rekonstrukciju zdravstvene stanice u Šajkašu, izdvojeno je gotovo 100 miliona dinara.Sa 508,4 miliona dinara biće finansirana izgradnja fiskulturne sale u Mačvanskoj Mitrovici i Putincima, kao i sanacija sportskih objekata u Zrenjaninu i Vršcu.

Za realizaciju projekata u oblasti vodosnabdevanja dodeljena su sredstva za četiri projekta – ukupno 325,4 miliona dinara – za nastavak finansiranja rekonstrukcije distributivne vodovodne mreže u Kikindi, za izgradnju crpne stanice u fabrici vode u Adi, kao i za projekte u Novoj Crnji i Opovu.

Mirović je naglasio da je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo opredelio ove godine 600 miliona dinara za rekonstrukciju bunara u seoskim sredinama.Ukupno 719,4 miliona dinara izdvojeno je i za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije sistema za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda u javnoj svojini na teritoriji gradova Pančevo i Kikinda, kao i u opštinama Kanjiža i Mali Iđoš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju