KONKURS ZA NEOBJAVLJENE PESME: Poziv mladim stvaraocima za učešće na 37. „Mladom maju“ u Zaječaru

S. M. J.

24. 03. 2023. u 10:18

Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru raspisala je konkurs za učešće na 37. Festivalu mladih pesnika „Mladi maj”, koji će od 24. do 25. maja biti održan u Zaječaru.

КОНКУРС ЗА НЕОБЈАВЉЕНЕ ПЕСМЕ: Позив младим ствараоцима за учешће на 37. „Младом мају“ у Зајечару

Foto: SMJ

Zainteresovani pesnici bi trebalo da do 14. aprila dostave ciklus od deset neobjavljenih pesama, potpisan šifrom, umnožen u pet primeraka na adresu: Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ Zaječar Ul. Timočke bune 16, 19000 Zaječar, sa naznakom (za Festival mladih pesnika). Uz prijavu je neophodno da se dostavi i rešenje šifre u posebnoj koverti.

Pravo učešća na Festivalu mladih pesnika „Mladi maj” imaju pesnici do 30 godina starosti koji pišu na srpskom jeziku a nemaju objavljenu knjigu. Rukopisi se, navode organizatori, ne vraćaju.

Pesnici čije radove odabere Umetnički savet Festivala stiču pravo učešća na 37. Festivalu mladih pesnika koji će se održati od 24. do 27. 05. 2023. godine u Zaječaru. Laureat Festivala stiče pravo na objavljivanje knjige.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista