JAGODINSKI PESNICI UGOSTILI KOLEGE IZ PANČEVA: Predstavili stvaralaštvo publici

Z. GLIGORIJEVIĆ

18. 03. 2023. u 11:31

KNjIŽEVNICI iz Pančeva svojim stvaralaštvom predstavili su se publici u Književnom klubu “Đura Jakšić” u Jagodini.

ЈАГОДИНСКИ ПЕСНИЦИ УГОСТИЛИ КОЛЕГЕ ИЗ ПАНЧЕВА: Представили стваралаштво публици

Foto:Z.Gligorijević

Svoje stvaralaštvo predstavio je Dragan Petković, organizator međunarodnih književnih susreta u Pančevu, na kojima je bilo i preko 600 pesnika iz regiona, Stojan Tomić govorio je o svojoj knjizi „Krila sa Bobije“, Milivoje Jovanović promovisao je svoju novu knjigu „Plave pesme nema više“, dok se Galina Vuksanović Lazić publici predstavila svojim aforizmima. Književnik iz Paraćina Mile G. Lazarević kazivao je pesmu “Odlazi pesnik”.

Jedna od gostiju bila je Emina Hilić, dobitnica je brojnih zahvalnica i nagrada za svoj rad, čije su pesme prevedene na nekoliko jezika. Pre dve godine Jagodincima je predstavila svoju prvu zbirku pesama, a sada novu „Korak dalje“.

- Kompletna prethodna godina je u toj knjizi. Pisala sam je skoro godinu dana. Reakcije su pozitivne, a svaka žena se pronalazi u mojim pesmama. Meni omiljena pesma je “Božja volja”. Uz božju volju ići ćemo napred. Ako ne verujemo u bolje sutra, ako nemamo veru i nadu, ne možemo da napredujemo – rekla je književnica Hilić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba