HUMANITARNA PREDSTAVA: U Kulturnom centru u Šapcu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

12. 03. 2023. u 00:34

U PREPUNOJ sali Kulturnog centra u Šapcu održana je humanitarna predstava ,,Maske” koju su izveli korisnici Doma za smeštaj odraslih lica ,,Kulina” kod Aleksinca. Predstava je izvedena pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uz podršku Gradske uprave grada Šapca i Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Šabac. Pomoćnik ministarke za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Aleksandar Bogićević istakao je da ovo ministarstvo, pored pomoći koju pruža poljoprivrednicima, želi da ima i dozu humanosti.

ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА: У Културном центру у Шапцу

foto:V.Mitrić

- Želim da se zahvalim Gradskoj upravi grada Šapca što su nam izašli u susret i omogućili da građani vide ovu predstavu. Nakon Jagodine, Šabac je drugi grad u kojem je izvedena. Treba da pružimo svim ljudima jednake šanse. Ceo ovaj projekat se zove ,,Hrana za dušu i telo - rekao je Bogićević.

Zamenik gradonačelnika Šapca Blaža Knežević istakao je da je siguran da će prisustvo velikog broja Šapčana omogućiti da se prikupi što više sredstava i tako podrže korisnici Doma za smeštaj odraslih lica ,,Kulina”.

- Želim takođe da istaknem da Grad Šabac čini značajne korake kada je u pitanju briga o osetljivim društvenim grupama. Naš grad jedna je od jedinica lokalne samouprave sa najvećim brojem prava i usluga socijalne zaštite koje obezbeđuje svojim sugrađanima. Gradskim odlukama obezbeđeno je 6 prava i 12 usluga socijalne zaštite. Grad Šabac je za socijalnu zaštitu iz budžeta za 2023. godinu izdvojio 323 miliona dinara, što je uz namenske transfere u socijalnoj zaštiti koje grad dobija od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja značajno izdvajanje za ovu oblast. Poslednjih godina, trudimo se da u što većoj meri samostalno ili uz podršku nadležnih ministarstava obezbedimo iste uslove za sve naše sugrađane. Politika grada jeste, da svi treba da osete da su jednaki članovi ovog društva i da brinemo o njima - kazao je Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede