ŠANSA ZA RADNA MESTA: Uskoro intenziviranje gradnje Moravskog koridora kroz vrnjačku opštinu

G. ĆIROVIĆ

07. 03. 2023. u 11:17

U narednih godinu i po dana intenziviraće se radovi na izgradnji deonice autoputa Pojate-Preljina, takozvanog „Moravskog koridora“, kroz teritoriju vrnjačke opštine, što će otvoriti potrebu za većim brojem radnika različitog profila.

ШАНСА ЗA РАДНА МЕСТА: Ускоро интензивирање градње Моравског коридора кроз врњачку општину

Opština Vrnjačka Banja

Ovo je jedan od zaključaka sastanka predsednika opštine Vrnjačka Banja Bobana Đurovića sa delegacijom izvođača radova kompanije „Behtel-Enka“ koju su činili Vincet Naugarade, menadžer za odnose s javnošću i održivi razvoj, Jasmina Vučić koordinatorka za Sektor 2 i Milica Đošić, službenica u ljudskim resursima.

- Nadam se da će veći broj građana se teritorije vrnjačke opštine, svojim kompetencijama i stručnom spremom odgovoriti zahtevima i naći zaposlenje na jednom od najznačajnih gradilišta u regionu. Izgradnja auto-puta je velika šansa i za vrnjačke firme, a Opština će pružiti svu administrativnu podršku – rekao je Boban Đurović, prvi čovek vrnjačke opštine.

Opština Vrnjačka Banja

Sastanak predsednika opštine Bobana Đurovića sa delegacijom firme "Behtel-Enka"

Ovom prilikom istaknuto je i da će se tokom izgradnje ove deonice veliki broj lokalnih puteva koristiti kao pristupne saobraćajnice za izvođenje radova. Prema ugovoru koji su zaključili lokalna samouprava i kompanija „Behtel-Enka“, izvođač je u obavezi da sve korišćene puteve po završetku radova vrati u prvobitno stanje. Zato će ovdašnja stambena agencija i opštinska ispekcija sačiniti zapisnik o stanju puteva pre i nakon završetka izgradnje.

- „Moravski koridor“ je od izuzetne privredne, turističke i ekonomske važnosti. Otvariće se mogućnost povećanja dolaska stranih gostiju jer će Vrnjačka Banja postati dostupnija i nezaobilazna stanica za sve koji putuju iz srednje, severne i zapadne Evrope prema Turskoj, Grčkoj i Makedoniji – naglasio je Đurović. - Osim toga, do Beograda će se stizati za sat i 15 minuta, dok će građanima i gostima biti potrebno samo dvadesetak minuta do aerodrom „Morava“ u Lađevcima kod Kraljeva, odnosno 45 minuta do aerodroma u Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća