PODSTICAJ INOVATIVNOSTI I USPEŠNOM POSLOVANJU: Mladima u Subotici predstavljeni modeli preduzetništva

J. L.

06. 03. 2023. u 17:42

KAKO bi podstakli mlade da se okrenu preduzetništvu i pokrenu sopstveni biznis, u Visokoj tehničko školi strukovnih studija u Subotici održano je predavanje "Uzmi život u svoje ruke - budi sam svoj gazda".

ПОДСТИЦАЈ ИНОВАТИВНОСТИ И УСПЕШНОМ ПОСЛОВАЊУ: Младима у Суботици представљени модели предузетништва

foto:J.L.

Predavanju, koje su održali Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, i  Indira Popadić, stručni konsultant i mentor u oblasti preduzetništva, prisustvovali su maturanti Politehničke i Hemijsko-tehnološke škole i studenti VTŠ.

- Želimo mladima koji treba da naslede srpsku privredu, da prenesemo sam značaj i ideju preduzetništva, da pokažemo da nije ništa strašno i strano i da ih podstaknemo da se opredele ka tome.  Da ih ohrabrimo da budu inovativni, da budu pronalazači, da budu deo velikih kompanija, da preduzetništvo bude ono što mladi mogu da izaberu kao svoj životni poziv – istakao je Nenad Ivanišević, koji je okupljenima govorio o značaju preduzetništva i istrajnosti na putu ka uspešnom poslovanju. - Svaki segment privrede na teritoriji AP Vojvodine ima podršku pokrajinskog sekretarijata i želimo da poručimo mladima da nisu sami, da ako imaju dobru ideju ona će putem lokalnog, pokrajinskog ili republičkog nivoa sigurno dobiti podršku.

Da šta god da odluče da rade to bude jer zaista žele a ne samo reda radi studentima i đacima je, između ostalog, poručila Indira Popadić, koja godinama radi na unapređenju startap preduzeća i na unapređenju položaja mladih i žena u preduzetničkom svetu.

- Predstavljamo mladima sve mogućnosti koje u preduzetništvu nudi Republika Srbija. Izuzetno je važno da mlade i najveći kapital koji imamo, a to je znanje, zadržimo u našoj zemlji i da pokažemo da ako se dobro organizuju i uče mogu da napreduju i lepo zarađuju – poručila je Indira Popadić. – preduzetništvo je isto za sve, pravila su ista, ali žene generalno imaju više obaveza i zato je jako važna podrška. Mlade treba najpre edukovati o pravilima tržišta, a potom im i dati subvencije i podržati ih da pokrenu svoj biznis.

                

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće