KONKURS U OPŠTINI NEGOTIN: Za sportske organizacije i klubove 43,5 miliona

S. M. J.

22. 02. 2023. u 19:58

OPŠTINSKO veće opštine Negotin raspisalo je javni poziv sportskim organizacijama i drugim pravnim licima u oblasti sporta za finansiranje programa iz budžeta opštine Negotin u 2023. da dostave predloge godišnjih programa.

КОНКУРС У ОПШТИНИ НЕГОТИН: За спортске организације и клубове 43,5 милиона

Foto: S.M.J.

Za programe iz oblasti sporta, koji moraju da budu realizovani do kraja ove kalendarske godine, u budžetu opštine Negotin za 2023. izdvojeno je 43,5  miliona dinara, četiri miliona više nego prošle godine.

Javnim pozivom, koji je otvoren do 7. marta, navedeno je da se programi odnose na podsticanje i stvaranje uslova za unapređenje sportske rekreacije, odnosno bavljenja građana sportom, posebno dece, omladine, žena i osoba sa invaliditetom, ali i za sportska takmičenja, učešće klubova u domaćim i evropskim klupskim takmičenjima, kao i na izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata na teritoriji opštine Negotin, a posebno javnih sportskih terena u stambenim naseljima ili u njihovoj blizini i školskih sportskih objekata.

Predviđeno je i finansiranje programa koji se tiču unapređenja stručnog rada učesnika u sistemu sporta i podsticanje zapošljavanja visokokvalifikovanih sportskih stručnjaka i vrhunskih sportista, nagrade i priznanja za postignute rezultate i doprinos u razvoju sporta, ali edukacija, informisanje i savetovanje građana, sportista i ostalih učesnika u sistemu sporta o pitanjima bitnim za odgovarajuće bavljenje sportskim aktivnostima i delatnostima, kao i finansiranje istraživačko-razvojnih projekata i izdavanje sportskih publikacija.

Prošle godine su u opštini Negotin sa 39,5 miliona dinara finansirani programi i projekti 24 korisnika, organizacija i sportskih klubova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili