RADE PRVO U POŽAREVCU: "Infrastruktura železnice Srbije" za obnovu 27 stanica izdvaja ukupno 280 miliona dinara

D. NOVKOVIĆ

09. 02. 2023. u 10:43

Narednih dana u Požarevcu počinje obnova zgrade železničke stanice i „Operativnog centra“, u koje će „Infrastruktura železnice Srbije“ uložiti 25 miliona dinara.

РАДЕ ПРВО У ПОЖАРЕВЦУ: Инфраструктура железнице Србије за обнову 27 станица издваја укупно 280 милиона динара

D.N.

Radovi na obnovi stanične zgrade, koja se nalazi u Knez-Miloševom vencu, obuhvatiće sanaciju krova, zamenu lima i oluka, postavljanje PVC stolarije i priključenje na gradski toplovod. Takođe, obnoviće se i ograda koja se nalazi između zgrade i perona, a urediće se i žardinjere postavljene duž ograde.

Zgrada „Operativni centar“ nalazi se u Ulici Jovana Šerbanovića, između Višeg i Prekršajnog suda. Na njoj će biti obavljena zamena krovne konstrukcije, vodovodne i kanalizacione instalacije i oluka. Takođe, zameniće se i prozori, ulazna vrata i podovi, a u kancelarijama biće napravljeni spušteni plafoni. Radovi na ovoj zgradi koštaće 6,9, a na staničnoj 18,3 miliona dinara.

Rekonstrukcija železničkih zgrada u Požarevcu sprovodi se u okviru projekta obnove 27 železničkih stanica u Srbiji, koja će se sprovoditi kroz četiri faze. Prva će koštati 73, druga 52, treća 100 i četvrta 54,4 miliona, što ukupno iznosi 280 miliona dinara, koje „Infrastruktura železnice Srbije“ obezbeđuje iz sopstvenih izvora. Radovi svake faze treba da se okončaju za 60 dana od uvođenja izvođača u posao. Očekuje se da će obnova većine stanica biti završena do kraja aprila.

Spisak stanica

Obnovljene stanične zgrade dobiće i Ćuprija, Prahovo, Mataruška Banja, Jošanička Banja, Crveni Krst i stanica Niš, Kačarevo, Ovča, Jajinci, Sopot Kosmajski, Senta, Bajmok, Petrovac -Gložane, Ratkovo, Putinci, Debeljača, Tomaševac, Šabac, Loznica i šest stanica na području sekcije Užice-Lastra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega