IZVUKLE PSA IZ LEDENE NIŠAVE: Volonerke obmotane konopcima spasle životinju sigurne smrti (VIDEO)

D. M.

03. 02. 2023. u 20:51

SAMO zahvaljujući brzoj akciji ljubitelja životinja, pas koji se našao u ledenoj Nišavi, u delu koji protiče kroz, danas je spasen sigurne smrti.

ИЗВУКЛЕ ПСА ИЗ ЛЕДЕНЕ НИШАВЕ: Волонерке обмотане конопцима спасле животињу сигурне смрти (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Kao u filmskoj akciji za desetak minuta od dojave da je pas na šljunčanom nasipu nasred reke, okupile su se volonterke koje su odmah krenule u akciju. Bile su obmotane konopcem da ih ne povuče struja i da bi mogle da prenesu psa.

Tanja Vidergar, zastupnik udruženja Pit, čiji su volonteri učestvovali u akciji, potvrdila nam je da je životinja sada dobro i da je reč u uličnom psu koji je prošao program imunizacije i kastracije.

- Posle zagrevanja vraćen je na svoju lokaciju. Nažalost, sve je više ovakvih slučajeva. Bila je prisutna i Komunalne milicija i nadam se da će preduzeti mere da se pronađu počinioci. Imamo pouzdane izvore i prijave da su već poznati - kaže Tanja koja je sa Anđelom Kocić zagazila u ledenu vodu, a podrška sa kopna bili su Nina Milenković, Miroslav Spasić i Bojan Anastasov.

To je već šesti slučaj ove zime, da pse izbavljaju iz reke volonteri Udruženja Pit. Gotovo bez ikakve opreme ulaze u Nišavu koja nije duboka, ali je svakako ledena.

Inače, ovo udruženje trenutno zbrinjava 240 pasa i već par godina se bori za humani tretman napuštenih životinja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju