HUMANOŠĆU ČUVAJU USPOMENU NA RODITELJE: Tijana i BOjan Mitić osnovali fondaciju za pomoć obrazovanju dece u Vranju

J. S.

30. 01. 2023. u 15:54

FONDACIJA "Slađana i Dragomir Mitić" pomogla je 18 dece iz ukupno devet porodica koja su u periodu pandemije ostala bez roditelja.

ХУМАНОШЋУ ЧУВАЈУ УСПОМЕНУ НА РОДИТЕЉЕ: Тијана и БОјан Митић основали фондацију за помоћ образовању деце у Врању

Foto: Privatna arhiva

Reč je o porodicama koje su se javile na raspisan javni poziv, a cilj je bio podrška obrazovanja i vanškolskih aktivnosti. Fondacija je u ove namene uplatila 381.500 dinara.

- Cilj dobročinstva i ideja vodilja kod osnivanja ovog fonda je da podrži obrazovanje dece u Vranju i omogući im uspešno školovanje. Istrajni u svojoj nameri i u saradnji sa Ženskim solidarnim frontom inicirali smo akciju pomoći daljem obrazovanju i školovanju dece koja su tokom pandemije ostala bez jednog ili oba roditelja – objašnjava Tijana Mitić njenu i želju brata Bojana.

Neformalna grupa Ženski solidarni front, društvenu odgovornost je pokazala kroz akciju pomoći porodicama, tačnije deci, koja su ostala bez roditelja u periodu pandemije.

- Zaista nam je zadovoljstvo, što su ljudi prepoznali naš trud i još nam je važnije da se ta deca ne osećaju zaboravljenima, već će i dalje zajednica biti uz njih. O tome svedoči još jedna višemesečna akcija koja je sprovedena u cilju organizacije dodatnog obrazovanja i formalnog i neformalnog – kaže Rosa Drmonjić predstavnica Ženskog solidarnog fronta koja je koordinirala ovom akcijom.

U septembru je bio raspisan javni poziv, nakon toga su obavljeni individualni razgovori o potrebama dece, da bi već sledećeg meseca bile realizovane prve dogovorene aktivnosti. Fondacija je uplatila 381.500 dinara za ekskurzije, školski pribor, školice jezika, školice sporta, likovnu radionicu, mentalnu aritmetiku...

Podsećamo, prošle godine u znak sećanja na roditelje koji su 2021. godine preminuli od posledica koronavirusa, njihova deca, Tijana i Bojan Mitić osnovali fondaciju koja nosi imena njihovih roditelja "Slađana i Dragomir Mitić“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru