(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) PSIMA SEKLI GLAVE I ZAMRZAVALI IH: Stravične slike iz borskog prihvatilišta za životinje (VIDEO)

Novosti online

27. 01. 2023. u 10:47

MRTVI psi u zamrzivaču, psi bez glave, štenci koji uopšte ne bi smeli da budu u šinteraju, pronađeni su juče u Gradskom prihvatilištu za napuštene životinje u Boru.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ПСИМА СЕКЛИ ГЛАВЕ И ЗАМРЗАВАЛИ ИХ: Стравичне слике из борског прихватилишта за животиње (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vide zaleđeni leševi dva štenca i jednog većeg psa bez glave.

Slike iz borskog prihvatilišta uznemirile su javnost u Srbiji.

Ovo, nažalost, nije usamljen slučaj. Pre samo nekoliko dana, jedna žena pored vikendice na periferiji Kikinde pronašla je psa kojem su bile teško povređene sve četiri noge, tako što su prethodno vezane, najverovatnije žicom. Na nogama su bile vidljive teške rane, jedna noga je bila polomljena.

Nakon stravičnih slika iz prihvatilišta u Boru, oglasilo se nadležno ministarstvo, koje je najavilo da će veterinarska inspekcija danas izaći na teren, u kontroli svih prihvatilišta za pse.

Po nalogu ministarke poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelene Tanasković, veterinarska inspekcija će danas izaći na teren i obaviti vanrednu i sveobuhvatnu kontrolu svih prihvatilišta za pse na teritoriji Srbije.

Kontrola će obuhvatiti detaljnu proveru ispunjenosti uslova za zaštitu dobrobiti životinja, sprovođenja zdravstvene zaštite životinja i postupanja sa njima.

Iz ministarstva za "Novosti" dodaju da veterinarska inspekcija obavlja redovan nadzor prihvatilišta za pse, a s obzirom na to da je u poslednjem periodu dobila veći broj pritužbi na rad i uslove u određenim prihvatilištima, kao što je pomenuto, obaviće i dodatne vanredne kontrole svakog prihvatilišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

ZAVIČAJ MU BIO SVETINJA: Umro Milenko Zebić (74), višegodišnji direktor u „Viskozi“