SVETLI SVETOSAVLJE SRPSTVU KROZ VEKOVE: Sveti Sava obeležen i u Smederevu, povelja dodeljena profesorki Nataši Rajić (FOTO)

J. Ilić

27. 01. 2023. u 10:44

DOBITNICA Svetosavske povelje za 2022. godinu u Smederevu je Nataša Rajić, profesorka srpskog jezika i književnosti u Tehničkoj školi.

СВЕТЛИ СВЕТОСАВЉЕ СРПСТВУ КРОЗ ВЕКОВЕ: Свети Сава обележен и у Смедереву, повеља додељена професорки Наташи Рајић (ФОТО)

Foto: N. Živanović

Nataša je u svojoj karijeri, koja je započela pre tri i po decenije u  ovoj školi, sa svojim učenicima postigla brojne zapažene rezultate.

Dobitnici nagrada za stvaralaštvo mladih za 2022. su Dimitrije Spasić, učenik generacije i nosilac Vukove diplome u Gimnaziji Smederevo za školsku 2021/2022., potom  Ana Tomić koja je diplomirala nedavno na Medicinskom fakultetu u Beogradu s prosečnom ocenom 9,90, i Anđelka Petković, učenica završnog razreda Muzičke škole „Kosta Manojlović“ u Smederevu sa prosekom 5,00 i brojnim nagradama.

Domaćin ovogodišnje Svetosavske akademija bila je Tenička škola u Smederevu, čije je Omladinsko pozorište izvelo predstavu „Svetli Svetosavlje srpstvu kroz vekove“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati