BESPLATNE POSETE MUZEJIMA I TURISTIČKE TURE U NOVOM SADU : Akcija povodom Dana grada 4. i 5. februara

S. BAJIĆ

25. 01. 2023. u 20:35

POVODOM 1. februara, Dana grada Novog Sada, Turistička organizacija i ustanove kulture u tom gradu, organizuju akciju „Širom otvorena vrata“.

БЕСПЛАТНЕ  ПОСЕТЕ МУЗЕЈИМА И ТУРИСТИЧКЕ ТУРЕ У НОВОМ САДУ : Акција поводом Дана града 4. и 5. фебруара

N.Karlić

U okviru te manifestacije, 4. i 5. februara svi zainteresovani Novosađani i njihovi gosti moći će da besplatno posete izložbe „Mileva: mi smo stena“ u Muzeju grada i „Tamburaška tradicija u Vojvodini“, u Menratovoj palati, kao i stalne postavke brojnih ustanova kulture.

Otvorena vrata i stručna vođenja biće i u Muzeju Vojvodine, Galeriji Matice srpske, Ustanovi za izradu tapiserija „Atelje 61“, Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, Zbirci strane umetnosti, Zavičajnoj zbirci u Sremskim Karlovcima, Poklon-zbirci Rajka Mamuzića, Muzeju Tamburica festa, Novosadskom dečjem kulturnom centru...

Biće organizovano i upoznavanje sa svim manje poznatim pričama o starom gradskom jezgru i Petrovaradinskoj tvrđavi kroz organizovane besplatne turističke ture uz pratnju vodiča.

Turističke ture će biti na srpskom jeziku, a održaće se u subotu, 4. februara, u centru grada u 10, 11.30 i 12 časova, a na Petrovaradinskoj tvrđavi u 11, 12.30 i 13.30 časova.

U nedelju, 5. februara, ture po centru grada biće u 10, 11 i 12 časova, a na Petrovaradinskoj tvrđavi u 11, 12.30 i 13.30 časova.

Prijava za besplatne turističke obilaske grada i tvrđave je obavezna, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na adresu Turističke organizacije Grada Novog Sada.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati