KATASTROFA KOD ALEKSANDROVCA: Bujica urušila most (FOTO)

S.BABOVIĆ

25. 01. 2023. u 11:06

BUJICA je drastično urušila most na reci Vratarnici kod Aleksandrovca, zbog čega su iz ove opštine zatražili pomoć Okružnog štaba za vanredne situaciju u Kruševcu.

КАТАСТРОФА КОД АЛЕКСАНДРОВЦА: Бујица урушила мост (ФОТО)

Foto: Informativna sluzba Aleksandrovac

Celo selo Panjevac odsečeno je od Aleksandrovca. Na snazi je zabrana saobraćaja svih kategorija vozila preko mosta na reci Vratarici, na putu Dobroljupci - zaseok Kršani- Panjevac, u Dobroljupcima. Zbog prekida u komunikaciji, u Panjevcu, kao i u selu Dobroljupci ranije je proglašena vanredna situacija.

- Vozači se upućuju na alternativni putni pravac državni put br. 211 Šljivovo - Brus i dalje lokalni put Lepenac - Igroš – Panjevac - navode u Opštinskom štabu za vanredne situacije.- Apelujemo na vozače da ne uklanjaju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, koja fizički sprečava prelazak preko mosta. Poseban oprez pešacima prilikom prelaska preko mosta. Za prelazak dece obezbediti prisustvo roditelja ili druge odrasle osobe!

Velike padavine uticale su i na druge mostove u Župi. Prema prvim procenama, delimična oštećenja pretrpeli su prelazi u Novacima, Donjoj Velikoj Vrbnici, Trnavcima i Vražogrncima. Most na Vratarnici, međutim, najozbiljnije je ugrožen.

Na sednici Štaba ranije je zaključeno da je neophodna pomoć Vojske Srbije i Okružnog Štaba za vanredne situacije, budući da Aleksandrovac ne raspolaže materijalno-tehničkim sredstvima za premošćavanje reke u MZ Dobroljupci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)