UZ ŠKOLU I AMBULANTA: Obnova OŠ "LJubiša Urošević" u Starom Laništu kod Jagodine

Z. GLIGORIJEVIĆ

25. 01. 2023. u 06:30

SVEČANO je otvorena kompletno adaptirana zgrada OŠ "Ljubiša Urošević" u Starom Laništu nadomak Jagodine.

УЗ ШКОЛУ И АМБУЛАНТА: Обнова ОШ Љубиша Урошевић у Старом Ланишту код Јагодине

Foto Z. Gligorijević

Objekat koji ima pet učionica, kabinet za informatiku i fiskulturnu salu, sada je dobio još školsku kuhinju i trpezariju, te prostorije za predškolce.

U okviru školske zgrade otvorena je i nova seoska ambulanta, a od ukupno 45 miliona dinara, koliko su koštali pomenuti radovi, država je obezbedila trećinu, dok se za ostatak pobrinula Skupština grada u Jagodini.

- Otvaranje odeljenja OŠ "Ljubiša Urošević", čije je sedište u Ribaru, veliki je dan za ovu školu koja ima učenike do osmog razreda, i iz Novog Laništa, i iz Kočinog Sela - ocenio je predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma.

- Sredstva koja su bila učešće lokalne samouprave nisam obezbedio ja lično, već smo taj novac uštedeli, jer nismo trošili ono na šta smo imali pravo. Po tome se razlikujemo od ostalih gradova. .

Dr Daliborka Blažić, Foto Z. Gligorijević

Direktorka OŠ "Ljubiša Urošević" Gordana Zlatanović kaže da je ovo najlepši školski objekat u Pomoravskom okrugu, te precizira da 36 đaka sada ima odlične uslove za učenje i postizanje velikih rezultata.

Već pomenuta ambulanta radiće utorkom i četvrtkom, po potrebi i češće...

- Pored pregleda, pacijenti će ovde moći da dobiju upute za bilo koji specijalistički pregled. To je veoma važno za starije meštane, jer više neće morati da putuju u Jagodinu da bi se lečili - zaključuje dr Daliborka Blažić koja je, inače, radila u Bačkoj, Topoli, a onda se sa suprugom doselila u Staro Lanište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a