USLUŽNI CENTAR PO MERI LESKOVČANA: U gradu na Veternici, za gotovo sedam miliona dinara, otvoreno jedinstveno upravno mesto

I. MITIĆ

24. 01. 2023. u 06:15

ADAPTIRANjE šalter-sale leskovačkog Uslužnog centra i formiranje Jedinstvenog upravnog mesta koštali su bezmalo sedam miliona dinara, ali će ova investicija ne samo olakšati rad službenicima, već će i sugrađani moći brže da završe sve poslove i proceure.

УСЛУЖНИ ЦЕНТАР ПО  МЕРИ ЛЕСКОВЧАНА: У граду на Ветерници, за готово седам милиона динара, отворено јединствено управно место

Foto GU u Leskovcu

Leskovčani su za izvedene radove od resornog ministarstva dobili šest miliona dinara, a ostatak novca obezbedili su iz lokalnog svog budžeta. Pritom, u adaptiranu šalter-salu, smeštenu u zgradi čuvene Osmospratnice nije ulagano duže od decenije. Sada je tu, pored prijatnijeg ambijenta, instaliran i sistem koji će građanima uštedeti vreme, odnosno čekanje će biti svedeno na razumniju meru.

Kako objašnjavaju iz lokalne samouprave, to će se postizati takozvanim redomatom, odnosno uređajem za upravljanje redovima kojim su obuhvaćene obe sale leskovačkog Uslužnog centra, odnosno Jedinstveno upravno mesto.

Foto GU u Leskovcu

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio je ozbiljna ulaganja u obnovu objekta Jablaničkog upravnog okruga i dve zgrade lokalne samouprave.

- Za projekte adaptacije Osmospratnice, sedišta grada i Okruga, potrebno je oko 200 miliona dinara. Namera nam je bila da prvo uredimo druge objekte od opšteg značaja, a sada nam predstoje poslovi u dve faze. Tokom ove godine rešavaćemo projektnu dokumentaciju za energetsku sanaciju zdanja, što će koštati 100 miliona dinara. A, ukoliko i posle lokalnih izbora dobijemo poverenje građana, sređivali bi i zgrade Okruga i Skupštine grada - poručio je Cvetanović tokom posete adaptiranom Uslužnom centru.

Gradonačelnik Cvetanović u adaptiranom prostoru , Foto GU u Leskovcu

Inače, pomenutim projektom obezbeđena je i bolja tehnička opremljenost, uz pomoć koje će se objediniti mnogi administrativni postupci u okviru leskovačke Gradske uprave, ali i između nje i drugih institucija, odnosno javnih preduzeća, što će žiteljima grada na Veternici omogućiti da sve što im je potrebno završe na jednom mestu.

POJEDNOSTAVLjENE PROCEDURE

MNOGE procedure pred gradskom administracijom, zahvaljujući Jedinstvenom upravnom mestu, biće pojednostavljene, a građani će dobiti kvalitetniju i bržu uslugu.

Zaposlenima, koji su dobili nove uniforme, krajem meseca predstoji obuka za rad na Jedinstvenom upravnom mestu. Naime, nova oprema i softver pružaju velike mogućnosti u razmeni podataka i povezanosti svih odeljenja Gradske uprave, pa to treba u potpunosti iskoristiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja