"MOJA PRVA PLATA“ U PARAĆINU: U program NSZ uključena 91 osoba iz grada na Crnici

Зорана Рашић
Zorana Rašić

20. 01. 2023. u 18:41

NAKON završene kompletne procedure, konačnog izbora kandidata i povezivanja sa poslodavcima, u Program "Moja prva plata“ uključena je 91 osoba sa evidencije paraćinske Nacionalne službe zapošljavanja.

МОЈА ПРВА ПЛАТА“ У ПАРАЋИНУ: У програм НСЗ укључена 91 особа из града на Црници

Foto: Z. Rašić

Do kraja decembra prošle godine svi ugovori su potpisani i mladi su već stupili na rad, gde će se narednih devet meseci osposobljavati na konkretnim radnim mestima.

Program je namenjen mladima do 30 godina i oni će za tih devet meseci dobijati nadoknadu u visini od 25.000 dinara za srednje obrazovanje, odnosno 30.000 ako imaju visoku stručnu spremu, ali nisu u radnom odnosu. Služba zapošljavanja svima je obezbedila otvaranje namenskih računa kod Banke Poštanska štedionica, sa kojih se isključivo isplaćuju sredstva nezaposlenim licima.

U Paraćinu su ovim programom obuhvaćeni različita zanimanja – administrativni i računovodstveni radnici, frizeri, magacioneri, radnici u proizvodnji... Zanimljivo je da je veći broj osoba sa srednjom stručnom spremom nego sa visokom.

Na nivou filijale Nacionalne službe zapošljavanja u Jagodini, koja pokriva svih šest opština Pomoravskog okruga, ovim programom angažovano je ukupno 289 lica, a 13 od ukupno 91 iz Paraćina angažovano je kod poslodavaca van paraćinske opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a