KUPLJENO PET AUTOBUSA: Obnavlja se javni gradski i prigradski prevoz u Vrnjačkoj Banji (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

18. 01. 2023. u 18:16

ZAJEDNIČKOM investicijom lokalne samouprave i nadležnpg javnog preduzeća, posle dve decenije kupljeni su novi autobusi za prevoz putnika, čime je ponovo pokrenut javni gradski i prigradski prevoz na teritoriji Vrnjačke Banje.

КУПЉЕНО ПЕТ АУТОБУСА: Обнавља се јавни градски и приградски превоз у Врњачкој Бањи (ФОТО)

Opština Vrnjačka Banja

Vrednost kupljenih, morednih i komfornih autobusa iznosi oko 67 miliona dinara i njihovo uvođenje u obavaljenje javnog prevoza u prestonici domaćeg kontinentalnog turizma prvi je korak i ka uspostavljanju međugradskih linija.

- Do sada je Opština iz budžeta na mesečnom nivou izdvajala čak tri miliona dinara privatnim prevoznicima, a sada će ta sredstva ići našem Javnom preduzeću koje će novim autobusima, za početak, obavljati lokalni prevoz, a po potrebi ih koristiti i u turističke svrhe – rekao je Boban Đurović, predsednik Opštine Vrnjačka Banja.

Posle nekoliko neuspešnih privatizacija nekada uglednog vrnjačkog prevoznika, opština Vrnjačka Banja je, uz podršku Vlade Srbije, 2012. godine kupila ovo, potpuno devastirano preduzeće u stečaju bez autobusa i autobuskih linija. U njegovu revitalizaciju minulih godina uloženo je oko milion evra, od kupovine zemljišta od osam hektara i Autobuske stanice, preko rekonstrukcije i opremanja prostorija, do kupovine turističkih vozića i konačno - autobusa.

- Putnici će se bezbedno i komforno prevoziti autobusima javnog preduzeća, a planiramo da u dogledno vreme pokrenemo i međugradske linije po kojima je svojevremeno ova firma bila prepoznatljiva u čitavom regionu – naglasio je prvi čovek vrnjačke Opštine.

BESPLATAN PREVOZ

Do 1. februara autobuski prevoz u Vrnjačkoj Banji biće potpuno besplatan za sve kategorije putnika. Posle toga, odlukom SO, neće ga plaćati ovdašnji osnovci i srednjoškolci, trudnice, stariji od 65 godina, meštani sa statusom borca, predstavnici DVD, kao i dobrovoljni davaoci krvi koji su više od 30 puta dali dragocenu tečnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)