AKCIJA CRVENOG KRSTA: Paketići za decu iz samohranih socijalno ugroženih porodica

I. M.

13. 01. 2023. u 17:26

POVODOM pravoslavne Nove godine prestavnici Crvenog krsta Leskovca podelili su paketiće deci iz samohranih socijalno ugroženih porodica u akciji pod nazivom „Jedan paketić, puno ljubavi“.

АКЦИЈА ЦРВЕНОГ КРСТА: Пакетићи за децу из самохраних социјално угрожених породица

foto: GU Leskovac

Deci iz samohranih porodica paketiće su podelili gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović, kao i volonteri leskovačkog Crvenog krsta.

Ovom prilikom gradonačelniku Cvetanoviću je, povodom 145 godina rada Crvenog krsta Leskovca, uručen Zlatni znak ove organizacije.

- Crveni krst Leskovca pripada najstarijim organizacijama u Srbiji i to je ponos i radost ove sredine. Ona ne bi mogla da postoji ako nema humanih, dobrih audi, ako nema razumevanja i onoga što posebno ističem, a to je veliko poverenje i podrška lokalne samouprave – kazao je Ljubomir Miladinović.

Gradonačelnik Cvetanović je, zahvalivši na priznanju, istakao da leskovačka lokalna samouprava aktivno podržava rad Crvenog krsta i da je ove godine za podršku njegovim aktivnostima izdvojeno 14,5 miliona dinara od čega je 10 miliona namenjeno radu Narodne kuhinje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju