"RUKE SU RASLE DA SVET ZAGRLE": Predstavljen zbornik radova sa književnog konkursa Banatsko pero (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

29. 12. 2022. u 09:45

NOVI 22. po redu zbornik odabranih književnih radova pod nazivom "Ruke su rasle da svet zagrle", nastao je kao rezultat tradicionalnog konkursa Banatsko pero, koji organizuju Biblioteka u Žitištu i klub knjige Branko Radičević, promovisan je je u maloj žitnoj varoši u Banatu. 

РУКЕ СУ РАСЛЕ ДА СВЕТ ЗАГРЛЕ: Представљен зборник радова са књижевног конкурса Банатско перо  (ФОТО)

Petar Stanić

- Ove godine na konkurs je stiglo ukupno 1.652 rada, 145 priča, 508 pesama i 909 aforizama, koje je poslalo 257 književnih stvaralaca iz Republike Srpske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Crne Gore, Austrije, Nemačke - ponosno ističu organizatori.

Žiri u sastavu Radivoj Šajtinac, dr Slavomir Gvozdenović i Vitomir Teofilović, odabrao 25 priča, 20 pesama i 100 aforizama i nagradio autore Radmilu Stojanović iz Zrenjanina, Miru Rakanović iz Vršca i Milana Simića iz Velike Plane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum