VEČE POEZIJE DARKA DANIČIĆA: Kad profesor rudarskih nauka piše pesme (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

26. 12. 2022. u 14:25

“RESAVSKA biblioteka” u Svilajncu priredila je veče poezije pesnika Darka Daničića i promociju njegovog poslednjeg izdanja „Okretnica“.

ВЕЧЕ ПОЕЗИЈЕ ДАРКА ДАНИЧИЋА: Кад професор рударских наука пише песме (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Darka Daničića, dr rudarsko-geoloških nauka iz Lazarevca, autora šest knjiga poezije, kao i brojnih kritika objavljenih u književnim časopisima, koji se okupljenima obratio svojim stihovima, publika je slušala sa izuzetnom pažnjom i zanimanjem. Njegovo veče poezije i “Okretnica” za brojne Svilajnčane ostaće upamćeni kao nezaboravan književni događaj.

Uvodničar večeri poezije, Dejan Aleksić, književnik, glavni i odgovorni urednik “Povelje” prisutne je upoznao sa težnjom izdavača da u svojoj ediciji “Povelja” objavljuje savremenu srpsku poeziju pesnika svih generacija. Među njima značajno mesto pripada Darku Daničiću, srpskom pesniku srednje generacije. Istakao je da je ovo već treća Daničićeva zbirka objavljena u znamenitoj kraljevačkoj ediciji.

Mileta Aćimović Ivkov, književni kritičar, poručio je da poeziju treba čitati danas, baš u ovo vreme tehnologija, jer „njen vanvremenski značaj sve ostalo nadilazi”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega