JOŠ DVE UMETNIČKE KOLONIJE U ZABREGI: Društvo „Petrus“ održalo sve manifestacije (foto)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

26. 12. 2022. u 09:32

U SELU Zabrega kod Paraćina, poznatom po brojnim sadržajima kojima se promovišu lepota prirode i srednjovekovna istorija tog kraja, minulog vikenda održane su još dve manifestacije.

ЈОШ ДВЕ УМЕТНИЧКЕ КОЛОНИЈЕ У ЗАБРЕГИ: Друштво „Петрус“ одржало све манифестације (фото)

Foto: Z. Rašić

Po redu trinaesta Likovna kolonija „Molitva pod Petrusom“ i 8. Književna kolonija „Manasija“, ovog puta održane su u zatvorenom prostoru kod vodenice Milovanovića, ali to nije umanjilo inspiraciju stvaralaca.

Dragan Vučković, predsednik „Petrusa“, kaže da je književni događaj okupio decu tokom prepodnevnih sati, dok je nešto kasnije startovala Likovna kolonija u kojoj je stvaralo nekoliko umetnika.

Foto: Z. Rašić

 

Inspiraciju su dobijali iz pogleda kroz prozor, što nije umanjilo lepotu stvaralaštva i druženja.

Foto: Z. Rašić

Dragan Vučković, predsednik "Petrusa"
 
- Važno je da smo uspeli da realizujemo sve ovogodišnje planove, sve manifestacije su nam broju. Cilj nam je da održimo tradiciju ove dve kolonije koje su, pre pandemije kovida, bile daleko brojnije, ali je bitno da se kontinuitet ne prekine – zaključuje Vučković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PEČAT VEKOVNOM PRIJATELJSTVU: Izložba „Kraljevo u srpsko-francuskim vezama“ povodom imendana grada na Ibru (FOTO)