KOVILJ DOBIO KULTURNU STANICU: Novi prostor za najrazličitije kulturne sadržaje

Z. G.

15. 12. 2022. u 19:30

DEVETA u mreži kulturnih stanica na području Grada Novog Sada, koje su nastale u okviru projekta Evropske prestonice kulture, otvorena je danas u centru Kovilja u autentičnoj vojvođanskoj kući, staroj više od veka.

КОВИЉ ДОБИО КУЛТУРНУ СТАНИЦУ: Нови простор за најразличитије културне садржаје

Pres služba Grada

Taj objekat, kako je navedeno u saopštenju, potpuno je rekonstruisan i uređen za održavanje kulturnih programa.

- Grad je renovirao i sanirao ovaj objekat, koji se nalazi preko puta kuće u kojoj je živeo Laza Kostić. Drago mi je što ovdašnja kulturno-umetnička društva i udruženja sada imaju dobre uslove za rad – rekao je zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac otvarajući Kulturnu stanicu Kovilj.

On je naglasio da će Grad Novi Sad nastaviti da radi na razvoju i decentralizaciji kulture i da osluškuje potrebe stanovnika prigradskih naselja.

U okviru svečanosti uručena je nagrada „Stevan Pešić“ ovogodišnjoj dobitnici pesnikinji Juliji Kapornjai, za knjigu pesama „Panaceja” u izdanju Književne opštine Vršac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)