PROSLAVA U NEGOTINSKOJ BIBLIOTECI: Obeleženo 15 godina Čitalištanca i Dan bibliotekara

S. M. J.

14. 12. 2022. u 22:46

NARODNA biblioteka „Dositej Novaković“ obeležila je danas 15 godina rada Čitalištanca i Dan bibliotekara Srbije.

ПРОСЛАВА У НЕГОТИНСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ: Обележено 15 година Читалиштанца и Дан библиотекара

Foto: S.M.Jovanović

Za 15 godina postojanja kroz Čitalištance dečjeg odeljenja Narodne biblioteke „Dositej Novaković“  u Negotinu prošlo je preko 14.000 najmlađih čitalaca, a održano je više od 500 kreativnih i edukativnih radionica i  isto toliko izložbi dečjih radova.

Zato je upravo na dan kada je Čitalištance osnovano, 14. decembra, negotinska biblioteka jubilarni 15. rođendan proslavila u društvu najmlađih iz Predškolske ustanove „Pčelica“ koji su i sami učestvovali u proslavi gaseći rođendanske svećice i učestvujući u još jednoj zanimljivoj i kreativnoj radionici. Ujedno su negotinski bibliotekari proslavili i svoj praznik, Dan bibliotekara Srbije.

-Nas bibliotekare zaista ispunjava radošću svaki dolazak dece u biblioteku i radujemo se svakoj našoj zajedničkoj aktivnosti. Taj prvi ulazak dece u biblioteku je veoma važan pa se trudimo da usmerimo svu pažnju, kroz nabavku knjiga, opremanje tehnikom na korist dece,  da se oni lepo osećaju i požele da nam se ponovo vrate - kaže Suzana Sirotović, direktorka Narodne biblioteke „Dositej Novaković“.

Osim odeljenja za odrasle i za decu, negotinska biblioteka ima ogranke u Kobišnici, Jabukovcu i Prahovu, a uskoro otvara i novo u Štubiku.

-U toku je zakonska procedura otvaranja ogranka u Štubiku. Ovo nas zaista raduje jer u današnje vreme je retkost da neka opština, biblioteka otvara neki novi ogranak.  U toku sledeće godine radićemo, uz pomoć lokalne samouprave na adaptaciji i pripremi prostora ogranka u Štubiku- dodaje Suzana Sirotović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TREĆI MANDAT NA ČELNOJ FUNKCIJI U KCNS: Bojan Panaotović ponovo direktor Kulturnog centra Novog Sada