U SUSRET NOVOGODIŠNJIM PRAZNICIMA: Ledena skakaonica ispred Gradske kuće u Subotici

J. L.

05. 12. 2022. u 19:14

NOVOGODIŠNjA rasveta u Subotici biće uključena 15. decembra, kada će početi sa radom i montažna klizališta na pet lokacija.

У СУСРЕТ НОВОГОДИШЊИМ ПРАЗНИЦИМА: Ледена скакаоница испред Градске куће у Суботици

foto: J.L.

Prvi put, ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću biće montiran ledeni tobogan za najmlađe. U skladu sa aktuelnim merama štednje, novogodišnja rasveta će krasiti ulice  grada mesec dana, odnosno 20 dana kraće nego pre. Takođe, umesto dve hiljade dekorativnih elemenata, biće postavljeno 1.300.

- U centru, na Radijalcu i na Prozivci će biti postavljene novogodišnje figure i rasveta kao i ranijih godina. Na Prozivci će biti porodica Sneška Belića, na Aleji maršala Tita  ljubavna klupa, parternu fontanu u centru tokom praznika krasiće labudovi i slapovi, a ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću biće postavljene kočije sa irvasima i Deda Mraz - objašnjava Nebojša Gabrić iz Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje. - Zbog uštete električne energije, praznična rasveta će izostati u okolnim naseljima, kao i u pojedinim ulicama u gradu. Ipak, biće postavljena na Segedinskom i Senćanskom putu, na Korzou, u Štrosmajerovoj ulici, u Maksima Gorkog, Dimitrija Tucovića, na Aleji maršala Tita i na Prozivci.

Od 15. decembra pa do kraja januara građanima će biti na raspolaganju čak pet montažnih klizališta, a prvi put ove godine, kod svečanog ulaza u Gradsku kuću, biće postavljena "ledena skakaonica".

- To je jedna novina kojoj će se, siguran sam, veoma obradovati najmlađi sugrađani. U pitanju je ledeni tobogan. Montažna klizališta biće postavljena na Prozivci, kao i u Bajmoku, Čantaviru, Novom Žedniku i na Paliću - dodaje Gabrić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna