BOŽIĆNI OBIČAJI U SRBIJI Učenici OŠ "Olga Petrov" pripremaju praznični bazar: Dođite da svi zajedno učinite mnogo za ovu dečicu

Novosti online

05. 12. 2022. u 15:06

PRAZNICI su povod za dobro raspoloženje, slavlje, darivanje. Ništa lepše od tog osećanja nego kad nekoga obradujemo lepom rečju, pažnjom ili prigodnim poklonom.

БОЖИЋНИ ОБИЧАЈИ У СРБИЈИ Ученици ОШ Олга Петров припремају празнични базар: Дођите да сви заједно учините много за ову дечицу

Foto: Privatna arhiva

Nema osobe koja se tome neće obradovati, pa time motivisani učenici, roditelji uz podršku nastavnika i svih zaposlenih u OŠ „ Olga Petrov" iz Padinske Skele već tradicionalno pripremaju Novogodišnji/Božićni bazar. Tema Bazara su Novogodišnji/Božićni običaji u Srbiji.

Foto: Privatna arhiva

Bazar je osmišljen tako da se uz zabavni program u vidu Božićnog kutka ( recitacije, igrokazi ), sportskih aktivnosti, hor i orkestar, modna revija uz predah u „Olga-Kafeu" izlože učenički radovi koji će se prodavati simbolično. Ove godine za razliku od predhodnih odlučeno je da se pozovu i donatori koji bi donirali svoje proizvode a koji bi se takođe prodavali po simboličnim cenama. Ovom prilikom pozvani su svi ljudi dobre volje a velikog srca da se pridruže ovoj divnoj i humanoj nameri učenika, roditelja i nastavnika OŠ „Olga Petrov".

Mnogo učenika ove škole živi u vrlo skromnim uslovima ( neki bez roditenja, neki sa jednim roditenjem ) i nisu u mogućnosti da uživaju u prazničnom darivanju ni bogatoj prazničnoj trpezi te su stoga njihovi drugari odlučili da sav prihod ostvaren na ovom bazaru podele sa njima kako bi se sva deca osetila važno i srećno. Bazar će se održati 24. 12. 2022. u prostorijama škole.

Foto: Privatna arhiva

Dođite svi da svojim malim i dobronamernim gestom učinite mnogo za ovu dečicu.

Škola se uvek brine o svojim učenicima iz najugroženijih kategorija, pozivali su i „Radnu akciju", „U akciji sa Tamarom" i izgrađene su kuće za dve porodice. Prikupnjana je pomoć za par učenika čije su kuće izgorele u požaru, prikuplja se pomoć za bolesnu devu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije