KAKO DA MLADI OSTANU U VRANJU: Gradonačelnik Slobodan Milenković - Želimo da stvorimo bolje uslove za budućnost

Дејан Ристић
Dejan Ristić

05. 12. 2022. u 21:07

U OKVIRU projekta „Vranje čuje mlade“ koji realizuje Udruženje „Aktivisti iz komšiluka“, održan je dijalog mladih Vranjanaca sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem.

КАКО ДА МЛАДИ ОСТАНУ У ВРАЊУ: Градоначелник Слободан Миленковић - Желимо да створимо боље услове за будућност

D. Ristić

Cilj dijaloga je da mladi u direktnom razgovoru sa gradonačelnikom i donosiocima odluka izraze svoja razmišljanja, izlože probleme i moguća rešenja, kako bi zajednički doprineli da se položaj mladih u Vranju poboljša, rekao je Uroš Ilić, predsednik Udruženja ,,Aktivisti iz komšiluka''.

Devojke i mladići iz Vranja i okoline najzainteresovaniji su bili za prostor u kojima bi mogli da se izvode raznovrsni programi, gradska infrastruktura za mlade, zatim zdravlje i bezbednost, te obrazovanje i zapošljavanje.

Gradonačelnik Slobodan Milenković je istakao da je grad Vranje usvojio Strategiju unapređenja položaja mladih, ali hroničan problem predstavlja odlazak mladih iz grada.

- Želim da čujem šta je to što mi, kao lokalna samouprava, možemo još da učinimo da motivišemo mlade da, kada završe studije, planiraju formiranje porodice i budući život u Vranju. Statistički podaci novog popisa su zaista zabrinjavajući i mi, kao ozbiljno rukovodstvo, moramo strateški da planiramo mnoge stvari kako bismo stvorili bolje uslove za život mladih ljudi – kazao je Milenković.

D. Ristić

Lokalna samouprava želi da sasluša mlade

On je dodao da postoje predrasude da je svugde bolje nego u rodnom gradu, ali je to, kako je ocenio, problem sa kojima se suočavaju sve manje sredine u zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024