ZIMSKA ŠKOLA ZA POLJOPRIVREDNIKE: U Rekovcu obuka o štetočinama, vinogradarstvu, svinjarstvu...

Z.Gligorijević

05. 12. 2022. u 13:30

Jednodnevna edukacija za poljoprivrednike iz Levča biće održana sutra, 6. decembra.

ЗИМСКА ШКОЛА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: У Рековцу обука о штеточинама, виноградарству, свињарству...

Foto:Z.Gligorijević

Teme zimske škole za poljoprivrednike biće raznovrsne, a predavači će ih izložiti u prostorijama Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika u Rekovcu. Predavanja ćnje početi u 10 časova. Poljoprivrednike će najpre pozdraviti dr Jasmina Filipović, direktorka Poljoprivredno-savetovne i stručne službe Jagodina, a potom će im se obratiti jedan od funkcionera Skupštine opštine Rekovac. Potom će predavanja održati savetodavci raznih oblasti poljoprivrede PSS Jagodina.

Foto:Z.Gligorijević

Prvo predavanje, na temu rezidbe vinove loze održaće Igor Andrejić, onda će o cikadama, vrsti insekata, štetočina u vinogradima, govoriti Ružica Đukić, a o kalcifikaciji zemljišta savetodavac Dragan Mijušković. Od Vere Filipović poljoprivrednici će moći da čuju koja je razlika između zadruge i udruženja, Verica Lazarević govoriće o dobrobiti svinja, Vesna Vasić o novim sortama u vinogradarstvu Srbije, Milanka Miladinović o značaju upotrebe upotrebe stajnjaka, a Mira Miljković o proizvodnji rasada.

Ljiljana Jeremić poljoprivrednike će savetovati o jačanju konkurentnosti povrtarske i voćarske prizvodnje kroz podizanje standarda u primarnoj proizvodnji, Aleksandar Ilić o gajenju pšenice, Ivana Gligorijević o zaštiti lokalnih proizvoda oznakom geografskog porekla, a Marko Manojlović o zaštiti šljive.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)