PRIJEM ZA INVALIDE: U Gradskoj kući u Zrenjaninu

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

04. 12. 2022. u 18:43

POVODOM Svetskog dana osoba sa invaliditetom, gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura u Gradskoj kući ugostio je predstavnike Udruženja paraplegičara Banata, Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih, Udruženja gluvih i nagluvih, cerebralne i dečje paralize, multiple skleroze Srednji Banat, Humanitarni centar Duga, Udruženje ratnih vojnih invalida, Saveza invalida rada iz Zrenjanina, Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Suncokret iz Zrenjanina, Udruženja distrofičara i Udruženja ratnih vojnih invalida.

ПРИЈЕМ ЗА ИНВАЛИДЕ: У Градској кући у Зрењанину

grad Zrenjanin

- Ono što sada radimo po prvi put i što je smernica za naredni period je razgovor o budžetu i konkursima za sledeću godinu na koje ove organizacije i udruženja mogu da apliciraju. Razgovarali smo i o aktiviranju gradskog Saveta za osobe sa invaliditetom u kome svaka organizacija ima svog predstavnika – naglasio  je gradonačelnik Zrenjanina, uz napomenu da je međunarodni dan osoba sa invaliditetom, ove godine posvećen temi Transformativnih rešenja za inkluzivni razvoj, sa osvrtom na ulogu inovacija u stvaranju pristupačnijeg i pravednijeg sveta.

- Savez slepih i slabovidih veoma je ponosan na saradnju sa gradom, zahvalni smo i na razumevanju i  što smo dobili personalnog asistenta za pratnju jedne naše devojčice koja ide u vrtić - zahvaljujući se u ime svih, istakla je Marija Ćuk, iz Saveza slepih i slabovidih iz Zrenjanina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu