GUSTI DIM NAD LJUBOVIJOM: Buknuo požar u fabrici duvana, sa vatrenom stihijom se bore tri odreda vatrogasaca (FOTO/VIDEO)

V. MITRIĆ

01. 12. 2022. u 16:18

VATRENA stihija je nešto posle 15 časova zahvatila deo prostora fabrije "Duvan" u Ljuboviji, koja prerađuje otkupljeni duvan i prosleđuje ga duvanskoj indistriji za prozvodnju cigareta.

ГУСТИ ДИМ НАД ЉУБОВИЈОМ: Букнуо пожар у фабрици дувана, са ватреном стихијом се боре три одреда ватрогасаца (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: V: Mitrić

Dim visine nekoliko desetina metara, uz plamen, širi se iznad Ljubovije. Na mestu događaja je i dosta policije, hitna pomoć. Stigla su brzo tri odreda vatrogasaca, koji su uspeli da stave vatru pod kontrolu, da se ne širi dalje po fabričkom krugu.

Malo je falilo, kažu očevici, da se plamen proširi na čitav krug preduzeća i prodre dalje do drugih fabrika u komšiluku, a nedaleko je i benzinska puma.

Svi radnici su blagovremeno napustili fabrički krug.

Kako saznaju "Novosti", požar je buknuo posle kvara na jednoj od mašina za preradu. Kušlus na njoj prouzrokovao je plamen koji se brzo proširio. Svi nadležni u Ljuboviji su na nogama da, ako bude potrebe, pomognu dodatno vatrogascima.

Inače, fabrika se nalazi između magistralnog pita Loznica Ljubovija i Drine, na samoj granici, sa BiH, a nedaleko je središte grada Ljubovije i preko Drine, grad Bratunac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest