RAZVOJ U SVIM SFERAMA: Započet proces izrade sedmogodišnjeg Plana razvoja Kraljeva

G. ĆIROVIĆ

01. 12. 2022. u 11:01

U SKLADU sa odredbama Zakona o planskom sistemu, Grad Kraljevo je pokrenuo proces izrade Plana razvoja za 2022-2030., kao najvišeg dugoročnog dokumenta sa kojim se usklađuju svi drugi dokumenti i javne politike jedinice lokalne samouprave.

РАЗВОЈ У СВИМ СФЕРАМА: Започет процес израде седмогодишњег Плана развоја Краљева

GU u Kraljevu

Cilj izrade Plana je definisanje vizije održivog razvoja, određivanje potencijalnih prednosti i razvojnih pravaca Kraljeva i odgovarajućih mera, zasnovanih na unapređenju sveobuhvatnog kvaliteta života građana, podsticanju urbanog ekonomskog razvoja, planskom i racionalnom korišćenju prirodnih resursa i prostora, uz očuvanje prirodnog i kulturnog nasleđa, obezbeđenje socijalnog napretka i smanjenje siromaštva, pružanja kvalitetnog obrazovanja, zdravstvene zaštite, socijalne i teritorijalne kohezije u sigurnom društvu, poštujući različitosti i pružajući osnovna prava, uključujući pravo i jednake mogućnosti za sve.

Tim povodom u Kraljevu je održan prvi sastanak Partnerskog foruma u procesu izrade Plana kojem je prisustvovao i Nikola Tarbuk, generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Srbije.

GU u Kraljevu

Sastanak Partnerskog foruma u Kraljevu

- Plan razvoja je dokument koji svaki grad i opština treba da imaju u smislu planiranja svog razvoja, uvezivanja svih daljih planova o budžetu i svim drugim dokumentima koji idu sa tim sedmogodišnjim dokumentom - rekao je Tarbuk. - Ideja Plana je da se obuhvate različite razvojne teme, i društvene i ekonomske, sve ono što čini lokalnu samoupravu kako bi se ona održivo razvijala i kako bi mogla da strateški određuje priritete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)