„NAGRADA PAJA JOVANOVIĆ“ ZA 57 MALIŠANA: U Vršcu uručeno prestižno priznanje za dečje likovno stvaralaštvo

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

30. 11. 2022. u 19:15

KULTURNI centar Vršac danas je u Gradskom muzeju dodelio nagrade najuspešnijim učesnicima 62. likovnog konkursa „Nagrada Paja Jovanović“.

„НАГРАДА ПАЈА ЈОВАНОВИЋ“ ЗА 57 МАЛИШАНА: У Вршцу уручено престижно признање за дечје ликовно стваралаштво

Grad Vršac

Na konkurs je pristilo više od hiljadu radova malih likovnih stvaralaca iz cele Srbije, koji su ocenjivani u dve selekcije – redovne predškolske i školske ustanove i umetničke škole i ateljei.

Nagrađeno je ukupno 57 radova, u četiri uzrastne kategorije, a nagrade im je uručila gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

-Ponosna sam na to što smo, poštujući svog velikana Paju Jovanovića, ove godine dodelu nagrada premestili u prostor u kom se nalaze originali nekih od njegovih najznačajnijih dela. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali na ovogodišnjem konkursu i pozivam svu našu decu da se u ubuduće uključe u razne kulturne i umetničke aktivnosti, kojih u našem gradu ima na pretek – rekla je gradonačelnica.

Grad Vršac

 

Ove godine ova nagrada je poprimila i međunarodni karakter.

-Konkurs za „Nagradu Paja Jovanović“ je jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija u Vršcu. Raduje me što ona polako izlazi iz okvira našeg grada, što svake godine imamo sve više učesnika iz cele Srbije, pa i susedne Rumunije. Zato je naš zadatak da iznedrimo što više budućih umetnika – rekao je Davor Stojković, direktor KC.

Nagrađeni radovi će biti izloženi u galeriji Doma vojske, dok je još 250 selektovanih radova biti izloženo u Velikoj galeriji Kulturnog centra. Izložba će biti otvorena do 5. decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković