VIŠAK OD 30 MILIONA:U Pirotu održana sednica Skupštine grada

V.Ć.

30. 11. 2022. u 20:36

NA današnjoj sednici Skupštine grada Pirota, odbornici su usvojili odluku , odnosno izveštaj o izvršenju ovogodišnjeg budžeta za prvih devet meseci ove godine.

ВИШАК ОД 30 МИЛИОНА:У Пироту одржана седница Скупштине града

Foto: V.Ć.

Osim toga, usvojene su i odluke o planu generalne regulacije petlje "Pirot-zapad", odluka o dodeli pomoći male vrednosti ovdašnjim privrdnicima, odluka o podršci starim i umetničkim zanatima, kao i odluka o pomoći ženskom preduzetništvu.

U prvih devet meseci, ostvaren je višak prihoda od 30 miliona u odnosu na rashode. Gradnonačelnik Vladan Vasić je rekao ovim povodom, da se budžet realizuje u granicama projektovanog i da će pomenuti višak biti upotrebljen za izmirivanje obaveza prema izvođaču radova na otvorenom gradskom kupalištu na Senjaku.

Ovogodišnji budžet grada Pirota je oko dve milijarde dinara. Budžet za narednu godinu biće usvojen između 15. i 20. decembra, ali se ovogodišnje obaveze neće prenositi na sledeći budžet, već će biti izmirene iz aktuelnog budžeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)