LEPA VEST ZA GRAĐANE LEKSOVCA: Bez poskupljenja autobuskih karata u gradskom i prigradskom saobraćaju

I. M.

30. 11. 2022. u 19:56

CENE autobuskih karata u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji Leskovca se neće menjati, ali će lokalna samouprava razmotriti mogućnost da subvencioniše prevoznike koji saobraćaju na nerentabilnim linijama.

ЛЕПА ВЕСТ ЗА ГРАЂАНЕ ЛЕКСОВЦА: Без поскупљења аутобуских карата у градском и приградском саобраћају

foto: I.Mitić

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je poručio prevoznicima kojima je povereno pružanje usluga prevoza putnika u lokalnom saobraćaju da ne mogu da računaju na novo povećanje cena, jer je budžet za narednu godinu već usvojen.

Predstavnik jednog od prevozničkih preduzeća je, na sastanku prvog čoveka grada sa privrednicima, ukazao da im linije do rubnih područja grada donose gubitke zbog čega je apelovao na promenu cena ili subvencionisanje nerentabilnih linija poput polazaka za Podrimce, Barje, Igrište ili Dušanovo. On je istakao da su im zbog toga rashodi u gradskom i prigradskom saobraćaju za 2,4 miliona dinara veći od prihoda što ugrožava opstanak cele firme.

- Razmotrićemo mogućnost da pomognemo takve linije, ali ne samo zbog vaše firme već i zbog građana. Negativnu razliku ćete morati da dokumentujete. Ne samo vi, nego i drugi prevoznici ukoliko imaju slične probleme u poslovanju – kazao je Cvetanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024